اینورتر چیست ؟

INVERTER چیست ؟

در هر کارگاه یا کارخانه صنعتی معمولا تعدادی ماشین آلات مانند تراش یا فرز و غیره وجود دارد که اینها حتما دارای الکتروموتورهای القایی می‌باشند.


در گذشته برای کنترل دور الکتروموتورهای القایی به کار رفته در این ماشین‌ها مجبور بودیم فقط از گیریبکسهای مکانیکی استفاده کنیم ولی امروزه با پیشرفت علم الکترونیک صنعتی، می‌توانیم از اینورتر ها نیز کمک بگیریم و به بازه ی وسیعی از تغییرات سرعت دست یابیم.
علاوه بر این باید به این نکته توجه کنیم که هر گاه الکتروموتور AC در یک ماشین روشن می‌شود، شوک به شبکه برق و دیگر تجهیزات برقی وارد می‌کند چرا که سریعا می‌خواهد به دور نامی برسد و البته در این حین تمام اجزای مکانیکی متصل به موتور AC نیز این شوک را تجربه می‌کنند و همانطور که می‌دانیم در اثر این شوک لحظه ای هم هزینه برق مصرفی بالا می‌رود و هم هزینه استهلاک مکانیکی قطعات متصل به موتور الکتریکی…اما خبر خوب اینکه با استفاده از یک اینورتر، الکتروموتور به آرامی دور میگیرد و در نتیجه شوک برق در هنگام راه اندازی و شوک به اتصالات مکانیکی کاملا حذف می‌گردد.
در واقع امروزه بیش از 65% مصرف انرژی در صنایع، مربوط به الکتروموتورهاست که با استفاده از اینورترها میتوانیم تا حد بسیار قابل توجهی این هزینه ها را پایین بیاوریم و هزینه ای که برای خرید اینورتر کرده ایم در مدت چند ماه به ما بازگردد.

 اینورتر چگونه کار می کند ؟

◀️ حال سوالی که پیش می‌آید این است که اینورتر چگونه کنترل دور الکترو موتور القایی را انجام می‌دهد؟!
اینورترها همان درایوهای فرکانس متغیر یا Variable Frequency Drive یا (VFD) می‌باشند که با تغییر فرکانس و ولتاژ موتور این کار را انجام می‌دهند.
اینورترها ابتدا برق ورودی AC را با استفاده از یکسوسازهای مخصوص، تبدیل به DC می‌کنند و سپس با استفاده از IGBT ها این برق DC را تبدیل به برق AC با فرکانس دلخواه کرده و به الکتروموتور تزریق می‌کنند.
منظور ما در این مقاله، عمدتا آگاه کردن صاحبان صنایع از مزایای استفاده از اینورتر در صنایع خود بوده تا به این وسیله بتوانند هم به کارکردی مطلوبتر در ماشین آلات خود دست یابند و هم هزینه‌های سنگین برق مصرفی و خرابی ها و تعمیرات را به حد چشمگیری کاهش دهند که امیدواریم توانسته باشیم با به اشتراک گذاشتن این اطلاعات، به این هدف رسیده باشیم.

نام مقاله : اینورتر چیست
نویسنده : مهندس مجیدیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سال نو مبارک


تقویم ۱۴۰۳ جهت دانلود قرار داده شده است