سروو موتور چیست ؟

امروزه به سروو موتورها در صنایع و اتوماسیون صنعتی بخصوص در ماشین آلات چند محوره از جمله CNC به دلیل دقت بالا و قابل کنترل بودن، نگاهی ویژه می‌شود.


 سروو درایو servo motor

سروو موتورها با سروو درایوهای مخصوص به خود، کنترل می‌شوند و از آنجایی که انتهای شفت سروو موتورها به یک انکودر مجهز است، یک سیستم کنترلی حلقه بسته یا ( CLOSE LOOP) را به وجود می‌آورند و به همین علت نسبت به یک موتور القایی سه فاز و اینورتر با یک سیستم کنترلی حلقه باز یا OPEN LOOP برتری دارند.
سروو موتورهای AC نسبت به سروو موتورهای DC نیز برتری‌ دارند، چون برعکس موتورهای DC قدیمی، دارای جاروبک برای کموتاسیون نیستند و درنتیجه احتیاج به تعمیر و نگهداری دائم ندارند.
در سروو موتورهای AC به علت لختی یا اینرسی پایین، تغییرات سرعت از شتاب بالایی برخوردار است و به علت وجود انکودر، شفت موتور توانایی قرارگیری در موقعیت‌های دلخواه و زاویه های خاص را دارا میباشد و کنترل شفت سروو موتور در سه مد موقعیت ( POSITION) سرعت ( SPEED) و گشتاور ( TORQUE) صورت می‌گیرد.

 سروو موتور تکفاز

در مکان‌هایی که برق سه فاز موجود نباشد، می‌توانیم سروو موتورهای AC را با برق تکفاز نیز راه اندازی کنیم ولی در این صورت حدود 30% از توان سروو موتور کاهش می‌یابد.

 کاربرد سروو موتور

در کاربردهایی که نیاز به سرعت کم و قدرت و گشتاور بالا داریم، سروو موتورهای AC بهترین گزینه هستند و توانایی کارکرد در سرعت‌های بسیار کم در مدت طولانی بدون ایجاد گرمای زیاد در موتور و نیز حفظ قدرت و گشتاور را دارا می‌باشند.

 مزایای سروو موتور AC

از دیگر مزایای سروو موتورهای AC، مصرف انرژی پایین، راندمان بالا، گشتاور متغیر و بالا، حرکت نرم در سرعت‌های پایین، حفظ گشتاور لازم در سرعت صفر، قابلیت برنامه ریزی و دقت بالا و قطر و حجم کم میباشد اما در عوض دارای قیمت بالایی می‌باشند.

امروزه برندهای متنوعی از سروو موتورها وارد کشور ما شده است که می‌توان از LEADSHINE, KINCO, MAXIM, LS, ESTUN, DELTA، INOVANCE,YASKAWA و غیره نام برد.

نام مقاله : سروو موتور چیست ؟
نویسنده : مهندس مجیدیان

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سال نو مبارک


تقویم ۱۴۰۳ جهت دانلود قرار داده شده است